Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK)
Segítség oldal


1. Miért nem indul el a lejátszás, miért nem hallom a weboldalon a rádió műsorát?

Az internetes böngészők egy ideje alapból letiltják az automatikus zene- és videolejátszást, mi azt tapasztaltuk, hogy a legtöbb hallgatónknál ez a probléma, főleg a Firefox használóknál. Az alábbiakban megoldásokat ajánlunk, ami segíthet a probléma megoldásában. Nem kell mindegyiket megcsinálni, csak azt, amelyik segít:

- A weboldalunk tetején lévő lejátszón kattints a play (lejátszás) gombra.
- A Főoldalon a szlogenünk (Boxmode Rádió - Neked szólunk) felirata alatt van 5 darab ikon, az utolsóra kell kattintani, az elindítja a közvetlen lejátszást.

- Frissítsd a weboldalt.
- Kapcsold ki a reklámtiltó alkalmazásodat (adblock) a weboldalunkon vagy jelöld meg benne kivételként a weboldalunkat.
Engedélyezd az automatikus audiolejátszást az internetes böngésződben. (általában közvetlenül az internetcím mellett balra egy ikon jelzi)

2 . Feliratkoztam a hírleveletekre, de nem kapok semmilyen üzenetet. Írtam nektek üzenetet, de nem jött válasz.
Mi lehet a gond?


Általában a legegyszerűbb oka, hogy az e-mail programod vagy fiókod beállításai miatt, az üzenetünk a spam (junk, levélszemét) mappába kerül. E-mail címünket jelöld meg a kivételekben vagy rendszeresen ellenőrizd a spam/levélszemét mappát, hátha oda került az üzenetünk.

3. Ha segítség kell a chat használatához, hol találok ilyet?

Bármiben tudunk segíteni a chat használatában, írd meg a chaten, ha még nem tudtál belépni, akkor itt a weboldalunk Kapcsolat menüpontjában vagy a facebook csoportunkban!

4. Ha támogatni szeretném a rádiót, hogyan tehetem meg?

Az első válaszunk természetesen az, hogy a minél szélesebb körű reklámozással, például a közösségi oldalakon, blogokban, fórumokban, e-mailben, stb. :) No és természetesen hívj meg minél több ismerőst a facebook csoportunkba! ;)
Ha anyagilag akarod támogatni a Boxmode Rádiót, akkor a PayPal-en keresztül teheted meg, van egy PayPal ikon a Főoldal alján, illetve a Főoldal Facebook almenüpontjában is, itt a weboldalon, arra kattintva teheted meg.

5. Mikor lehet hallgatni a rádiót?

0-24 óráig, azaz egész nap szól a Boxmode Rádió, az élő műsorok között az előre programozott automata lejátszónk (auto dj) zenél nektek, lényegében megállás nélkül.
Az élő műsorok rendjét, beosztását megtalálod a Programterv és a Híreink menüpontban is.

6. Ha lemaradtam egy műsorról, valahol vissza tudom hallgatni?

A műsorvezetőink a facebook csoportunkba szokták kirakni a műsorfelvételeiket -> https://www.facebook.com/groups/boxmode/
Érdemes csatlakozni a csoporthoz!

7. Hol tudok jelentkezni műsorvezetőnek?

Minden jelentkezési feltétel és információ itt található: https://boxmode.mozello.com/musorvezetoi-feltetelek/ (elérhető a Kapcsolat menüpontból is)

8. Ha egy szót vagy szöveget szeretnék megtalálni a weboldalon, van erre valami lehetőség?

Van egy nagyszerű weboldal keresőnk, ami megtalálható a Főoldalon és a Chat oldalán is, használd bátran, heti frissítéssel dolgozik, tehát, amit nem találsz, az már a keresőben lehet a következő héten. Írd be a keresett szöveget és kattints a Keresés a weboldalon feliratra. Természetesen, mivel weboldal kereső, csak azt találja meg, ami rajta van a weboldalunkon, kizárólag a Boxmode Rádió weboldalán keres.